ШАНОВНІ КЛІЄНТИ, ЗАМОВЛЕННЯ ВІДПРАВЛЯЮТЬСЯ З ПОНЕДІЛКА ПО П'ЯТНИЦЮ У МОЖЛИВІ ВІДДІЛЕННЯ НОВОЇ ПОШТИ. ОФОРМЛЕНІ ДО 13:00 - У ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ, ПІСЛЯ 13:00 - НАСТУПНОГО РОБОЧОГО ДНЯ. ДЯКУЄМО ЗА РОЗУМІННЯ!
UA RU
Здоров'я та благополуччя  кожного – процвітання всіх!
0
Кошик

Крепкий иммунитет с первых дней жизни
16.06.2020

Загартовування - перевірений спосіб зберегти і зміцнити здоров'я дітей - комплекс процедур, завдяки яким у малюка підвищується імунітет і захисні сили організму. Дитина стає стійкішою до несприятливих факторів зовнішнього середовища, таких, як холодне повітря, дощ і вітер. До того ж загартовування зміцнює нервову систему, сприяє правильному обміну речовин і гармонійному фізичному розвитку дитини.

Але, щоб цього досягти, потрібно набратися терпіння. Адже, щоб загартовування дало свої результати, потрібно буде дотримуватися певних правил:

1. вибираючи процедури для загартовування, обов'язково слід враховувати вік дитини та її стан. Навантаження потрібно збільшувати поступово, з кожним днем, у міру дорослішання малюка. Що ж стосується слабких дітей, то загартовування їм ще потрібніше, ніж усім іншим! Слід тільки проводити всі процедури вкрай обережно, уважно стежачи за реакцією. Та й навантаження повинні бути менше, ніж у здорованя того ж віку.

2. процедури загартовування повинні проводитися цілий рік, перерви вкрай не рекомендовані. Однією з основних завдань загартовування є підвищення стійкості дитини до холоду, щоб застуди обходили його стороною. Так ось, науково встановлено, що тижневої перерви в загартовуванні досить для того, щоб повністю зник весь ефект від попередніх процедур. І малюк знову стає таким же чутливим до холоду, як і до початку загартовування.

3. загартовування - це не екзекуція і ні в якому разі не насильство над організмом, тому обов'язковою умовою є поступове збільшення сили «подразника». Починати слід з найслабшої процедури загартування, плавно переходячи до більш сильної. Організм малюка повинен адаптуватися до навантажень поступово!

4. важливою умовою будь-якого загартовування є гарний настрій дитини. Всі процедури повинні бути в радість, саме тоді вони будуть приносити і користь для здоров'я. Тому проводьте оздоровчі процедури з посмішкою на обличчі та у формі гри. Співайте пісеньки, розповідайте казки, включайте веселу музику. Робіть все для того, щоб загартовування приносило малюкові задоволення.

5. загартовування - це зміцнення здоров'я. Тому уважно стежте за станом дитини під час процедури. Ніс, ручки і ніжки повинні бути теплими, в іншому випадку сеанс загартовування необхідно припинити і перенести на наступний раз. Перегрівання також не є союзником зміцнення здоров'я, тому намагайтеся якомога уважніше контролювати стан малюка.

Освоївши прості, але важливі правила, час перейти безпосередньо до видів загартовування - умовно їх можна розділити на загальні і місцеві.

1. під час проведення місцевих процедур вплив здійснюється на обмежену ділянку тіла

2. в загальних процедурах працює вся поверхня тіла дитини

Ідеальним вважається поєднання місцевих і загальних процедур загартовування.

Що стосується видів загартовування, виділяють: повітряне, сонячне і водне.

Повітряне загартовування

Є, мабуть, самим м'яким і найпростішим. Тому саме з повітряних ванн і рекомендується починати оздоровлення малятка. Загартовування повітрям просто необхідно, малюк повинен звикати до перепадів температури. Адже він живе у величезному світі, а не «під куполом»! Навіть, якщо ви захистите дитину від протягів у будинку і укутаєте на прогулянку, де гарантія, що його не «протягнуло», наприклад, в дитячому садку? Саме тому від застуди краще не захищатися, її краще попередити. І в цьому нам допоможе загартовування за допомогою повітря.

Повітряне загартовування включає в себе три моменти: провітрювання, повітряні ванни і прогулянки.

Провітрювання - невід'ємна частина в створенні гарних і комфортних умов для малюка. Воно повинно бути достатньо часто в будь-який період року, щоб у дитини був постійний приток чистого, свіжого повітря. І нехай він залишається під час провітрювання у кімнаті, адже зниження температури повітря на 1-2 градуси і є фактором загартовування. Виняток становить тільки наскрізне провітрювання. Воно, безумовно, дуже швидко наповнює приміщення киснем, але дитині в цей час краще побути в іншому приміщенні.

Повітряні ванни являють собою контакт шкіри малюка з повітрям. З крихітками цю процедуру здійснюють під час сповивання, залишаючи їх голенькими на кілька хвилин. У міру того, як дитина росте, збільшується і тривалість повітряних ванн. У однорічного малюка, наприклад, процедуру рекомендується проводити двічі на день, починаючи з 15 хвилин і поступово збільшуючи їх тривалість. Постарайтеся провести цей час повітряних ванн з подвійною користю. Зробіть з малюком гімнастику, пограйте з ним, постарайтеся розсмішити. Гарний настрій дитини під час загартовування - запорука успіху.

Прогулянки у поєднанні з денним сном на свіжому повітрі, без сумніву, дуже корисні зростаючому маляті. А літній час - взагалі благодать для батьків і дітей, адже можна годувати дитину, грати з нею, веселитися й робити гімнастику на вулиці. Чим більше часу дитина проводить на повітрі, тим краще. Тільки уважно стежте за тим, щоб дитині було комфортно. І переохолодження, і перегрівання шкідливі!

У теплу пору ходіть всією сім'єю босоніж: по землі, по росі, по теплих калюжах після літнього дощу. Можна влаштувати корисний морський берег з гальки і піску. Прогулянки по такій рельєфній поверхні - ефективний метод загартовування. Стопи є найсильнішою рефлексогенною зоною, завдяки цьому гальковий масаж сприятливо позначається на імунітеті та здоров'ї верхніх дихальних шляхів.

Сонячне загартовування

Нестача сонця призводить до рахіту, надлишок - до опіків і теплового удару. Тому потрібно просто дуже уважно ставиться до цих процедур, тоді вони принесуть вашому малюкові тільки користь і здоров'я.

Малюкам до року прямі сонячні промені протипоказані. Їм бажано знаходитися під кроною дерев, тоді на них падає корисне розсіяне сонячне світло. Причому в середині прогулянки під листочками малюка можна роздягнути на кілька хвилин. Тільки не забудьте вдома панамку - голова малюка повинна бути захищена від сонця! У більш дорослому віці дітворі дозволяється бігати і грати під прямими сонячними променями, але час при цьому треба вибирати наступний: до полудня і після п'ятої години вечора.

На жаль, вітаміну D в нашій широті не вистачає навіть при сонячному літі, тому важливо отримувати його ззовні, наприклад, за допомогою Віта D3 від ВІТАМАКС.

Віта D3 - це унікальний комплекс, що містить життєво необхідний вітамін D у вигляді спрею. Завдяки такій формі доставка вітамінів відбувається миттєво. При натисканні на дозатор компактного і зручного флакончика в організм надходить добова доза вітаміну D. Флакон-мікродозатора герметичний - немає небезпеки забруднення, скупчення вологи і висихання комплексу. Віта D3 має приємний смак, тому він припаде до вподоби дітям.

Водне загартовування

З'являється в житті дитини практично з перших днів. Адже вмивання, підмивання попки, щоденні гігієнічні ванни - це теж оздоровчі процедури.

Вмивання і підмивання слід робити теплою водичкою, потім личко можна обполоснути більш прохолодною водою.

Загальні гігієнічні ванни, які малюки приймають щодня, так само можуть стати прекрасною процедурою загартовування, яка не віднімає у батьків багато часу. Для цього в кінці купання дитини у ванні з температурою води 36 - 37 градусів необхідно облити його прохолодною водою (температура 34-35 градусів) і насухо витерти рушником.

Якщо ваш малюк адаптувався до загартовувальних гігієнічних процедур, то можна переходити до процедур чисто оздоровчих - обтирання і обливання.

Вологе обтирання слід здійснювати м'якою рукавичкою, змоченою в холодній воді в наступному порядку: спочатку ручки, потім ніжки, спинка і животик. Тривалість такої процедури становить 2 хвилини.

Дитина реагує на обтирання добре? Ви проводите ці процедури вже тривалий час? Це означає що, саме час переходити до обливань.

Обливають діточок з ковша або струменем душа, головка малюка при цьому повинна залишатися сухою, а температура повітря у ванній кімнаті - теплою.

Дорослим дітлахам можна купатися влітку у відкритих водоймах і приймати літній душ.

Про вітаміни і БАДи для дитячого здоров'я

Формування і функціонування здорового дитячого організму вимагає не тільки загартовування, але і постійного надходження найважливіших харчових компонентів - вітамінів і мікроелементів, потреба в яких не може заповнити навіть найбільш збалансований раціон харчування. Відмінним засобом для підтримки дитячого здоров'я є вітамінно-мінеральний комплекс Азбука Вітамінів, рецептура якого в максимальному ступені відповідає потребам організму, що розвивається.

Азбука Вітамінів

·         Надає загальнозміцнюючу, профілактичну та оздоровчу дію

·         Сприяє функціональному дозріванню нервової тканини і формуванню здорового психо-емоційного статусу

·         Стимулює процеси росту і регенерації тканин, особливо органів почуттів, шкіри, волосся, клітин імунної системи

Лецитин Преміум

Лецитин є універсальним структуроутворюючим компонентом клітинних і внутрішньоклітинних мембран клітин всіх тканин організму. Але особливе значення він має для клітин мозку, нервової системи, печінки та клітин крові. Лецитин Преміум покращує пам'ять, стимулює м'язову активність і прискорює відновлення після фізичних навантажень. Комплексний склад засобу покращує роботу печінки і сприяє засвоєнню жиророзчинних вітамінів A, D, Е і К, необхідних для харчування всіх клітин організму.

Зелене Диво

Ретельно збалансований по спектру біологічно активних речовин комплекс включає в себе унікальні компоненти лікарських рослин, морської й океанічної флори, мікроелементи і вітаміни, амінокислоти, природні антиоксиданти, молочнокислі та біфідобактерії, природні сполуки йоду і рослинні ферменти.

Зелене Диво доповнює енергетичні та компенсаторні можливості організму, особливо благодійно впливає на нервову систему, допомагає впоратися з наслідками стресу, запобігає нервовому і психічному виснаженню при високих фізичних, розумових і психічних навантаженнях. Біологічно активна добавка покращує пам'ять і увагу, що позитивним чином позначається на навчанні та розвиваючих заняттях у дітей.

Компоненти комплексу Зелене Диво активізують процеси кровотворення: вони покращують формулу крові, підвищують гемоглобін, мають загальну тонізуючу дію. Для приготування смачної і корисної суміші для дітей рекомендується змішати Зелене Диво з соком або водою.

 

У висновку хочеться сказати, що при дотриманні всіх правил проведення процедур загартовування, при виконанні їх з душею і любов'ю до свого малюка, заручившись підтримкою вітамінів і мікроелементів, ви обов'язково досягнете чудових результатів!

 

Новини

Всі новини