ШАНОВНІ КЛІЄНТИ, ЗАМОВЛЕННЯ ВІДПРАВЛЯЮТЬСЯ З ПОНЕДІЛКА ПО П'ЯТНИЦЮ У МОЖЛИВІ ВІДДІЛЕННЯ НОВОЇ ПОШТИ. ОФОРМЛЕНІ ДО 13:00 - У ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ, ПІСЛЯ 13:00 - НАСТУПНОГО РОБОЧОГО ДНЯ. ДЯКУЄМО ЗА РОЗУМІННЯ!
UA RU
Здоров'я та благополуччя  кожного – процвітання всіх!
0
Кошик

12 признаков нехватки магния в организме
15.03.2021

Магній - життєво важливий для нашого організму нутрієнт, який бере участь в обмінних процесах і є незамінним елементом для роботи нервової, серцево-судинної, дихальної систем і шлунково-кишкового тракту.

Скільки нам потрібно магнію?

Добова потреба дорослої людини в магнії має гендерні відмінності та становить:

• для новонароджених до 5 місяців - 30 - 50 мг

• для немовлят від 6 місяців до 1 року - 70 мг

• для малюків до 3 років - 100 мг

• для дітей від 4 до 7 років - 150 - 170 мг

• для школярів від 9 - 13 років - 250 мг

• для людей до 30 років - 310 - 350 мг

• людей від 40 років і старше - 400 мг

• при вагітності та грудному вигодовуванні - 450 - 700 мг

Де взяти магній?

Ми можемо отримати магній з їжею з:

• цільнозернового хліба;

• авокадо;

• зелених салатів;

• горіхів та насіння;

• морської капусти.

Чому виникає дефіцит магнію?

Причин для браку магнію або, кажучи медичною мовою, гіпомагніємії чимало.

Основне значення лікарі надають:

• бідності раціону харчування, суворим дієтам і відсутності достатньої кількості овочів і фруктів на щоденній основі;

• стресу - як гострого, так і хронічного;

• надмірним фізичним навантаженням;

• регулярним заняттям спортом;

• вагітності та грудного вигодовування;

• надмірному вживанню алкоголю;

• захворюванням шлунково-кишкового тракту, які перешкоджають адекватному засвоєнню нутрієнта;

• захворюванням серцево-судинної системи;

• гормональному дисбалансу;

• використанням ряду препаратів - цитостатиків, сечогінних засобів, оральних контрацептивів та ін.

За якими ознаками можна запідозрити у себе брак магнію?

Запідозрити дефіцит магнію можна, проаналізувавши своє самопочуття і стан організму по «магнієвій» дюжині або 12-ти симптомів дефіциту.

1. М’язові спазми

    При нестачі магнію наші м'язи приходять в підвищений тонус і не можуть розслабитися через порушення провідності. На тлі чого можуть спостерігатися мимовільні посмикування, тики і тремтіння рук.

    2. Підвищена стомлюваність і апатія

    Якщо організм відчуває нестачу магнію, поступово розвивається напруга, яка виснажує фізичні і моральні сили. Так з'являється тривожність, апатія і хронічна втома - тільки прокинувся, як уже втомився і нічого не хочеться.

    3. Порушення сну

    Неможливість нормально розслабитися призводить до порушень сну - це може бути довге засинання або різкі, раптові пробудження. А також посмикування уві сні і навіть синдром неспокійних ніг. Він супроводжується дискомфортом в нижніх кінцівках, від сверблячки до поколювання, і виникає вночі. В результаті людина довго перевертається, намагається знайти комфортне положення, щоб заснути.

    4. Порушення серцевого ритму і підвищення тиску

    Магній в нашому організмі відповідає в тому числі за стабілізацію ритму серця і підтримання нормального тонусу кровоносних судин. Тому його дефіцит нерідко призводить до перебоїв у роботі серця, аритмій і підвищенню артеріального тиску.

    5. Мігрень

    За даними ряду досліджень при мігрені спостерігається зниження концентрації магнію в клітинах мозку. В результаті чого спазмуються судини, порушується живлення і надходження кисню до тканин - це стає основною для формування нападів головного болю.

    6. Гіпервентіляціонний синдром (ГВС)

    В результаті підвищеної тривожності, яка нерідко виникає при нестачі магнію, люди переживають відчуття нестачі повітря і потреба робити глибокі вдихи. В результаті розвивається синдром надмірної вентиляції легенів.

    7. Хвороби опорно-рухового апарату

    Майже половина всіх запасів магнію в нашому організмі депонується в кістках. Тому, якщо нутрієнта надходить в організм недостатньо, знижується щільність кісток, що в свою чергу призводить до підвищення ризику травм і переломів.

    8. Сечокам'яна хвороба

    Магній бере участь у виведенні з організму надлишків кальцію. Якщо магнію недостатньо, то кальцієві солі можуть утворювати пісок і камені в нирках та сечовому міхурі.

    9. Тяга до солодощів

    Магній - наш енергетичний провідник, який підтримує метаболізм глюкози та інсуліну, наповнюючи кожну клітину енергією. Якщо нутрієнта не вистачає, ми починаємо швидко втрачати енергію та підсвідомо намагаємося заповнити її за допомогою солодощів.

    10. Запори

    При нестачі магнію порушується рухова активність кишківника, що в свою чергу призводить до запорів і відчуття тяжкості в животі. Хронічна «затримка стільця» негативно відбивається на стані шкіри, а також стає причиною інтоксикації, тобто отруєння всього організму.

    11. Печія

    Неприємне відчуття печіння за грудиною виникає в результаті закидання кислотного вмісту зі шлунка в кишківник. Це відбувається на тлі порушення роботи нижнього стравохідного сфінктера при дефіциті магнію.

    12. Дзвін у вухах

    Китайські вчені встановили, що магній необхідний і для слуху. Справа в тому, що саме магній виступає як антиоксидант, знешкоджуючи вільні радикали, які можуть стати причиною глухоти.

    А тепер зробіть швидкий Check up свого організму і «пробіжіться» по перерахованим вище симптомам. Якщо помітили у себе 2-3 ознаки, найімовірніше, у Вас дефіцит магнію - мінералу, який бере участь в реалізації обмінних процесів, що відповідає за ефективну роботу нервової системи і стійку психіку, стан шкіри і волосся.

    При нестачі магнію нашому організму важко засвоювати нову інформацію і працювати, складніше справлятися з фізичними, розумовими та психологічними навантаженнями. В умовах дефіциту магнію може страждати і серцево-судинна система - підвищується артеріальний тиск, виникає аритмія і збільшується ризик розвитку інфаркту або інсульту.

    Отримати добову дозу магнію з харчуванням досить складно, при цьому потреба в ньому збільшується при фізичній і розумовій активності. У стресових ситуаціях організм і зовсім починає стрімко втрачати іони магнію, тому в такі періоди ми ще більше потребуємо магнію, який допомагає протистояти зриву адаптаційного потенціалу і захищає від наслідків стресу.

    Де взяти такий необхідний організму магній? На допомогу прийде Ультрамаг - засіб на основі біодоступної форми магнію, посиленого впливом вітамінів групи В, які фіксують магній в клітці та покращують його засвоєння.

    Ультрамаг - незамінний засіб для підтримки балансу всіх органів і систем організму. Особливо важливо включати продукт в раціон людей, чий спосіб життя пов'язаний з хронічними стресами, підвищеними фізичними та розумовими навантаженнями, нестачею часу на сон і відпочинок, зношенням нервової, серцево-судинної та ендокринної системи і зниженням енергетичного потенціалу організму.

    Будьте здорові та енергійні разом з Ультрамаг!

    Новини

    Всі новини